Datum zadnje izmjene dokumenta: 03.07.2022.

1. Tko smo mi?

Mi smo Obrt za Ugostiteljstvo i turizam “Zelenjak Ventek”, Risvica 1, Kumrovec, (Brand name: “Villa Zelenjak – Ventek”, u daljnjem tekstu: “Villa Zelenjak – Ventek”) te se ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika i sigurnost osobnih podataka koje se prikupljaju korištenjem Web stranica na našoj domeni https://www.zelenjak.com (u daljnjem tekstu: stranicama)

Ova obavijest opisuje vrstu informacija koje možemo prikupiti od vas kada posjetite našu web stranicu i objašnjava kako upotrebljavamo te podatke i korake koje poduzimamo da bismo ih zaštitili. Obavijest također opisuje izbore koje imate u vezi s prikupljanjem i korištenjem vaših podataka prilikom posjete našoj web stranici.

2. Načini prikupljanja i vrste podataka koje prikupljamo?

Osobni podaci su sve informacije na temelju kojih se utvrđuje ili se može utvrditi identitet pojedinca.
Možete posjetiti našu web stranicu anonimno,  bez otkrivanja osobnih podataka o sebi jer ne prikupljamo automatski takve vrste osobnih podataka (kao što su Ime, Prezime, Adresa i sl.), osim u slučaju dobrovoljnog slanja Vaših podataka nama putem kontakt forme na stranici, kada dajete vašu privolu na prikupljanje i korištenje Vaših osobnih podataka u komunikacijske svrhe.  Svi osobni podaci koriste se isključivo u svrhe radi koje su prikupljeni i za koje je dana privola. Privolu za obradu osobnih podataka mogu dati osobe s navršenih 16 godina ili više, dok za osobe mlađe od 16 privolu može dati roditelj ili skrbnik.

2.1 Kontakt forma / e-mail kominikacija

Kada nas kontaktirate preko e-maila ili kontakt forme na Web stranici, osobni podaci koje dajete će se koristiti isključivo za svrhu kojoj su i namijenjeni, dakle kako bi mogli stupiti u kontakt sa Vama, te Vas povratno kontaktirati. Vaši kontakt podaci mogu nakon ispunjenja svrhe biti obrisani ukoliko zatražite.

2.2 Servisi analize Web-a

Kada posjećujete naše Web stranice mi automatski prikupljamo i pohranjujemo informacije o Vašem posjetu na načine:

a) prikupljanje informacija i pohranjivanje istih u datoteke na naše servere (u log datoteke naših servera), te obrada istih specijaliziranim alatima AWstats (https://www.awstats.org/) i Webalizer (http://www.webalizer.org) za analizu logova i vizualizaciju podataka.
To su informacije o povijesti http zahtjeva (eng: “http requests”) koji isto tako uključuju IP adresu klijenta, datum/vrijeme, posjećene stranice i klikove, HTTP kodove, količinu prenijetih podataka, podatke o Web pregledniku klijenta i sl.

b) korištenjem Google Analytics servisa
Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našim Web stranicama. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, molimo pročitajte Googleova pravila privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Koristimo ove informacije i alate kako bismo upravljali našim web stranicama i našim tehničkim rješenjima, razumjeli kako se posjetitelji kreću kroz našu web stranicu i usluge, te da poboljšamo Vaše iskustvo dok koristite naše web stranice i usluge.

2.3 Kolačići

Vaš Web preglednik možete podesiti da odbija sve ili dio kolačića ili da Vas obavijesti kada internetske stranice postave ili pristupe kolačićima. Međutim, ako onemogućite ili odbijete kolačiće, molimo Vas imajte na umu da naše stranice ili neki njihovi dijelovi možda neće funkcionirati ispravno. Za više informacija, pogledajte našu  izjavu o korištenju kolačića.

3. Ugrađeni sadržaj trećih strana

Naše Web stranice komuniciraju sa vanjskim izvorima (servisima) u svrhu ispravnog funkcioniranja stranica, plugin-ova i prikazivanja sadržaja.

Vanjski izvori na koje se spajamo:

 • fonts.googleapis.com, fonts.gstatic.com – korištenje fontova iz eksternih izvora
 • maps.googleapis.com, maps.gstatic.com – komunikacija sa Google maps servisom radi prikazivanje interaktivne karte
 • www.google-analytics.com, www.googletagmanager.com – komunikacija sa Google Analytics  i Google tag servisima za potrebe analitike/oglašavanja/statistike (vidi točku 2.2)
 • reCAPTCHA – komunikacija sa Google servisom u svrhu zaštite protiv neželjene pošte i zloupotrebe na kontaktnoj formi

4. Linkovi prema drugim stranicama

Na našim stranicama nalaze se gumbi sa linkovima na naše profile na socijalnim servisima Facebook i Twitter, te na servis Youtube. Klikom na te linkove otvaraju se Web stranice navedenih servisa koji mogu postavljati svoje vlastite kolačiće i prikupljati Vaše podatke u različite svrhe. Mi ne postavljamo te kolačiće niti odgovaramo za korištenje istih, te Vas molimo da pročitate politike privatnosti, politike o kolačićima i ostale uvjete korištenja navedenih servisa, uz preporuku redovnog praćenja promjena istih. Ova izjava o privatnosti odnosi se samo na domenu https://www.zelenjak.com.

5. S kime dijelimo Vaše podatke?

Prikupljene podatke nećemo ni na koji način učiniti dostupnima neovlaštenim trećim osobama, osim u zakonom propisanu svrhu.

Dodatna okolnost u kojoj ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatna svrha za koju koristimo Vaše podatke je pružanje informacija Google Inc. na način kako je opisano u točki 2.2 ove izjave (korištenje Google Analytics servisa).

6. Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Svi podaci se brišu nakon prestanka svrhe za koju su prikupljeni, odnosno prestankom ugovornog odnosa, a najkasnije po isteku svih zakonskih obveza povezanih s čuvanjem osobnih podataka. Trajno brišemo sve serverske logove sa Vašim podacima (točka 2.2) starije od tri mjeseca.

7. Koja prava imate nad svojim podacima?

Naš korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava:

 • pravo na pristup podacima i uvid u podatke
 • pravo na informiranost o obradi osobnih podataka
 • pravo na prenosivost podataka
 • pravo na povlačenje privole
 • pravo na podnošenje prigovora
 • pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni
 • pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade, povlačenje privole ili u slučaju podnošenja prigovora

8. Kako štitimo Vaše podatke?

Predani smo poduzimanju odgovarajućih tehničkih i organizacijskih mjera za zaštitu vaših osobnih podataka od neovlaštenog ili nezakonitog postupanja s njima i od njihovog slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Prilikom davanja vaših osobnih podataka putem naše web stranice, ove se informacije šalju putem interneta sigurno pomoću visokokvalitetnih šifriranja i spremaju na naše sigurne servere koji se nalaze u EU (u Hrvatskoj).

9. Koje automatsko donošenje odluka i/ili profiliranje radimo s korisničkim podacima?

Ne koristimo Vaše podatke za automatsko donošenje odluka ili profiliranje.

10. Kontakt

Za sva pitanja i / ili komentare  molimo da nam se obratite prema dolje navedenim kontakt podacima.

Villa Zelenjak – Ventek
Risvica 1
49295 Kumrovec
Croatia
Website: https://www.zelenjak.com
Email: zelenjak@zelenjak.com